Terug naar de startpagina

NIEUWSBERICHTEN

  • Deze pagina heeft (nog) geen Friese vertaling.

Nieuws

Op deze pagina vind je altijd het laatste nieuws over Maeykehiem.

Nieuwsberichten

 - De digitale werkomgeving van Maeykehiem heeft last van een virusaanval.

De digitale werkomgeving van Maeykehiem heeft last van een virusaanval.

Vreemde mail gekregen van Maeykehiem? Niet openen, weggooien

Mailt u wel eens met medewerkers van Maeykehiem? Wees dan dezer dagen extra alert bij het behandelen van uw e-mail. De digitale werkomgeving van Maeykehiem heeft namelijk last van een virusaanval.

Lees meer..

 - Kwaliteitsrapporten

Kwaliteitsrapporten

 - Definitief rapport n.a.v. inspectiebezoek Gezondheidszorg en Jeugd Langweer B

Definitief rapport n.a.v. inspectiebezoek Gezondheidszorg en Jeugd Langweer B

Op 5 november jl. heeft de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd Maeykehiem locatie Langweer B bezocht. Het was een zogenaamd onverwachte inspectiebezoek. Inmiddels hebben we het definitieve rapport ontvangen. Een mooi en duidelijk rapport.

Lees meer..

 - Ster Gouden Loekie

Ster Gouden Loekie

 - Maeykehiem aanwezig op de open dag van het Friesland College

Maeykehiem aanwezig op de open dag van het Friesland College

 

Wij zijn op zoek naar jou!! Ben jij op zoek naar ons?

 

Lees meer..

 - 50-jarig Maeykehiem sluit jaar af met 88 vervulde wensen

50-jarig Maeykehiem sluit jaar af met 88 vervulde wensen

Sint Nyk heeft Maeykhiem en haar bewoners omarmt. Zo start het artikel van De Sint Nykster van afgelopen december. We kijken terug op een prachtig jaar. Hierbij het artikel:

De zorginstelling bestaat in 2019 vijftig jaar. In het jubileumjaar kwamen 88 wensen van cliënten uit. In september was het hoogtepunt met een groot feest. De Zakenman blikt samen met bestuurder Trijn van der Meulen en vier bewoners terug op het jubileumjaar.

In het hoofdgebouw van Maeykehiem werd begin 2019 een boom geplaatst waar de cliënten een wens konden hangen. De verzoekjes liepen enorm uiteen. Acht commissieleden hebben de wensen zo goed mogelijk proberen te vervullen. Niet alle wensen konden doorgaan. Een parachutesprong bleek te ingewikkeld te zijn. Van der Meulen: ,,Voor die mevrouw hebben we een andere wens in vervulling laten gaan. Voor sommige bewoners was het soms te spannend. De ene keer ging het wel en de andere keer niet. We hebben het dag voor dag bekeken.”

Drie keer op de paardenkar
Anja Andela (30) heeft met volle teugen genoten. Zij woont nu vijf jaar in Maeykehiem. Van de feestweek heeft ze genoten. Anja stapte drie keer in de paardenkar. Ze kreeg er geen genoeg van. Net als van het zingen. Het podium was tijdens de feestweek eventjes haar domein. Haar favoriete liedje ‘Als het avond is’ van het duo Suzan en Freek mocht ze ten overstaande van iedereen zingen. Ze wist van te voren niet dat ze het podium op mocht. ,,Ze houdt wel van verrassingen”, vertelt begeleider Hilde de Boer. ,,Ik heb haar een paar minuten van te voren ingelicht dat ze het podium op mocht.’’ Eng vond Anja het niet: ,,Ik vond het hartstikke leuk.” Anja had ook een wens: ze wilde graag een disco voor haarzelf. Twee DJ’s draaiden een half uur lang speciaal voor Anja en haar familieleden. Na haar privéfeestje mochten de andere cliënten ook op het discofeest mee dansen. ,,We vierden samen een feestje”, lacht ze.

‘Mooi feest hè?’
Johannes Smits (34) woont sinds zijn zesde bij Maeykehiem. De kerst wordt bij zijn ouders in Leeuwarden gevierd. Zijn familie is hem dierbaar. Zij mochten dan ook niet ontbreken in zijn wens: op zijn verjaardag naar het dolfinarium in Harderwijk. ,,Ik ben gek op dolfijnen. Er waren ook zeeleeuwen. De dolfijnenshow heb ik twee keer gezien. Aan het einde van de dag hebben we patat gehad.” Van zijn zus kreeg hij een fotoboek met dolfijnen en een pet. Aan de week in september heeft hij ook goede herinneringen. ,,Was een mooi feest, hé Trijn?” Zijn leukste herinnering noemt hij zonder te twijfelen op: ,,Ik vond jou het mooiste”, zegt hij, wijzend naar de directeur. ,,Jij kon zo mooi zingen in de tent.”

 

Lees meer..

 - "Dromen horen uit te komen"

"Dromen horen uit te komen"

50-jarig Maeykehiem zoekt hulp bij vervullen wensen cliënten

In Sint Nicolaasga staat een wensboom, vol dromen van cliënten van Maeykehiem. De Friese organisatie voor mensen met een beperking bestaat dit jaar 50 jaar en wil dat onder meer vieren door zoveel mogelijk dromen in vervulling laten gaan. “Omdat dromen horen uit te komen”, aldus bestuurder Trijn van der Meulen. “Daar hebben we wel hulp bij nodig. We zoeken sponsoren om het waar te maken.” 

Lees meer..

 - Koken zonder pakjes: stem op ons project!

Koken zonder pakjes: stem op ons project!

Dit is Jelmer. Twee dagen per week kookt hij voor de groep waar hij woont. Hier bijvoorbeeld een lekkere pasta met pesto, mmmm. Nu de rest van Maeykehiem nog op deze toer krijgen: Koken zonder pakjes! Stem op ons gezonde en vrolijke project!

Ga naar https://www.voor.nl/voorbeeld-projecten/2019 en log in met je Facebook- of Linkedinprofiel. 

Help ons dit project waar te maken! Stemmen kan tot 10 april.

Lees meer..

 - Opbrengst Nesko voor wensen cliënten

Opbrengst Nesko voor wensen cliënten

Hartelijk dank Soroptimistclub!

Wat een mooi nieuws! Het Nederlands Studentenorkest geeft op 7 april een concert in de St Nicolaaskerk. De Soroptimistclub Friesland –Zuidwesthoek organiseert dit en geeft de opbrengst aan Maeykehiem en een andere organisatie. Bij ons is het bedrag bestemd voor het uit laten komen van wensen die cliënten in de wensboom hebben gehangen. 

Lees meer..

 - Maeykehiem verwelkomt twee nieuwe leden Raad van Toezicht

Maeykehiem verwelkomt twee nieuwe leden Raad van Toezicht

Per 1 februari 2019 zijn mevrouw Marie-Anne de Groot MPA en de heer Wybe O. Sierksma RA toegetreden tot de Raad van Toezicht van Stichting Maeykehiem. Zij volgen Saakje Mulder en Piet Hoekstra op van wie op 1 januari 2019 na acht jaar de maximale zittingstermijn was afgelopen.

Lees meer..

 - Interview met bestuurder Trijn van der Meulen over 50 jaar Maeykehiem

Interview met bestuurder Trijn van der Meulen over 50 jaar Maeykehiem

Stichting Maeykehiem bestaat vijftig jaar. Na een onrustige tijd met financiële ingrepen en veel bestuurlijke wisselingen is de blik weer op de toekomst gericht. Kersverse bestuurder Trijn van der Meulen voelt en merkt dat het vertrouwen in de jarige stichting groeit. ,,No sjen litte hoe bysûnder Maeykehiem as lytse organisaasje is.”

Lees meer..

 - Samenwerking Maeykehiem en LACCS-bedenker Munsterman

Samenwerking Maeykehiem en LACCS-bedenker Munsterman

Maeykehiem gaat samenwerken met orthopedagoog Kirsten Munsterman, een van de grondleggers van het LACCS-programma, dat veel wordt gebruikt in de zorg voor mensen met ernstig meervoudige beperking. Kirsten komt als interim behandelaar werken bij de Friese organisatie en gebruikt die ervaring om het programma door te ontwikkelen.

Lees meer..

 - Trijn van der Meulen nieuwe bestuurder Maeykehiem

Trijn van der Meulen nieuwe bestuurder Maeykehiem

Trijn van der Meulen is per 1 oktober de nieuwe bestuurder van Maeykehiem. Zij volgt interim-bestuurder Raymond van Zoolingen op. Hans Konst, voorzitter Raad van Toezicht: “We zochten een verbinder met visie op (VG) zorg en met hart voor Friesland. Dat is precies wie we hebben gevonden in Trijn van der Meulen.”

Lees meer..

 - Crowdfundingsactie voor Tovertafel

Crowdfundingsactie voor Tovertafel

Maeykehiem heeft samen met Active Cues een crowdfundingsactie opgezet om een Tovertafel voor Maeykehiem te realiseren. Sinds deze week is op Active Cues, de bedenker van de Tovertafel, een speciale webpagina online waarop kan worden gedoneerd. De komende vier maanden wordt er op deze manier geld ingezameld.

Lees meer..

 - Kwaliteitsrapporten

Kwaliteitsrapporten

Een eerlijk beeld, cijfers, uitleg, foto's en interviews zijn te vinden in het lekker leesbare kwaliteitsrapport 2018 van Maeykehiem: Een roerig jaar, met mooie initiatieven. 'Ineens had ik tranen, ik was trots. En blij.'

Uitbrengen van een kwaliteitsrapport is onderdeel van het Kwaliteitskader voor de gehandicaptensector. Het is een belangrijk document, want kwaliteit van zorg leveren is de essentie van wat wij doen.

Alle kwaliteitsrapporten

Hieronder vindt u kwaliteitsrapporten van Maeykehiem, inclusief een filmpje met de hoofdpunten. Als u vragen heeft over het kwaliteitsrapport, mailt u dan naar info@maeykehiem.nl.

Lees meer..

 - Bewoners zoeken kookmaatje

Bewoners zoeken kookmaatje

Zin in leuk vrijwilligerswerk? Pak je kookschort en koksmuts er maar bij! We zijn op zoek naar een kookmaatje! Wie houdt er van koken? En wie vindt het leuk om dat elke woensdagmiddag van ongeveer 16.00 tot 18.00 uur te doen voor de bewoners van onze woningen aan de Bouwen 23 en 25 in Sint Nicolaasga? We weten nu al dat onze bewoners er enorm van gaan genieten. Niet alleen van de maaltijd die ze gaan eten, maar vooral ook van de geuren die loskomen bij het koken.

Lees meer..

 - Opening kunstroute 'De kunst kan de boom in' en Pluktuin

Opening kunstroute 'De kunst kan de boom in' en Pluktuin

Maeykehiem heeft in het kader van Leeuwarden Friesland Culturele Hoofdstad 2018 (LF2018) een kunstroute gerealiseerd die door Sint Nicolaasga voert. De kunstroute ‘De kunst kan de boom in’ wordt op vrijdag 29 juni officieel geopend door wethouder Janny Schouwerwou van de gemeente De Fryske Marren. De opening vindt plaats tijdens een feestelijk open huis van leer- en werkplaats de Drifter van Maeykehiem. Naast de opening van de kunstroute wordt er ook een Pluktuin geopend.

Lees meer..

 - Open snuffelmiddag in It Bûterhûs

Open snuffelmiddag in It Bûterhûs

Leer- en werkplaats It Bûterhûs in Balk houdt vrijdag 18 mei tussen 14.00 en 17.00 uur een open snuffelmiddag. Dat houdt in dat iedereen die wil weten wat er allemaal gebeurt in It Bûterhûs, van harte welkom is. Vooral voor mensen met een indicatie vanuit de Wet op de maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of de Wet langdurige zorg (Wlz) belooft het een interessant middag te worden. Zij kunnen kennismaken met de werkzaamheden die er te doen zijn binnen de leer- en werkplaats. Mogelijk houden zij er zelfs een baan aan over.

Lees meer..

 - Nieuw instrument maakt contact

Nieuw instrument maakt contact

Maeykehiem beschikt sinds kort over een bijzonder innovatief instrument: de zogeheten CRDL (cradle). Het instrument werd deze week voor het eerst gedemonstreerd binnen de basisschool van Langweer naast de woonlocatie van Maeykehiem. Een aantal bewoners en medewerkers probeerde het instrument uit en konden zo ervaren welke toegevoegde waarde de cradle heeft.

Lees meer..

 - Nieuwe opdracht voor Inducent

Nieuwe opdracht voor Inducent

De leer- en werkplek Inducent van Maeykehiem heeft er een mooie, nieuwe, interessante opdrachtgever bij: kunstenaar Johan Mulder uit Hindeloopen. Deze week bracht hij als eerste opdracht zestien oude deurpanelen die moeten worden schoongemaakt. Onze medewerkers van Inducent doen dat door de verf van de deuren te branden, te werken met een verfkrabber en schuurmachines. Op die manier maken ze de deuren weer schilderbaar.

Lees meer..

 - Gezocht: medewerkers in Balk

Gezocht: medewerkers in Balk

It Bûterhûs en Stichting Maeykehiem zijn op zoek naar medewerkers voor de gezamenlijke leer- en werkplaats die vanaf 1 mei opengaat in Balk. De leer- en werkplaats is bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking. Zij kunnen vanaf nu ‘solliciteren’ op misschien wel de baan van hun dromen.

Lees meer..

 - Mooie NLdoet-dagen

Mooie NLdoet-dagen

Maeykehiem kijkt met trots terug op de afgelopen NLdoet-dagen. Vele ouders, verwanten, vrijwilligers én bewoners hebben zich op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart ingezet tijdens deze grootste vrijwilligersactie van Nederland. Op de verschillende locaties van Maeykehiem in Sint Nyk, Langweer en Sneek werden de mouwen opgestroopt en in een goede sfeer prachtige resultaten bereikt. In totaal werden er elf klussen uitgevoerd, dat waren er zes meer dan in 2017. Bouwen 27 kwam nog met een spontane klus: zij zijn de konijnhokken gaan opknappen. Maeykehiem bedankt iedereen die heeft bijgedragen! Hieronder een overzicht. 

 

Lees meer..

 - Nieuw: leer- en werkplek in Balk

Nieuw: leer- en werkplek in Balk

Een mooie samenwerking tussen It Bûterhûs en Stichting Maeykehiem leidt tot een interessante leer- en werkplaats voor mensen met een verstandelijke beperking in Balk. Vanaf 1 mei gaan zes medewerkers aan de slag onder leiding van Engelien Bouma, eigenaresse van It Bûterhûs, en een begeleider van Maeykehiem.

Lees meer..

 - Speeddate en rondleiding

Speeddate en rondleiding

Tijdens de Week van Zorg en Welzijn, van 12 tot en met 17 maart, opent Maeykehiem op een bijzondere manier extra haar deuren: op dinsdag 13 maart kunnen toekomstige medewerkers met hun CV langskomen tijdens een speeddate. Op zoek naar vrijwilligerswerk, een BBL-plek, een stageplek, vakantiewerk of een vaste baan? Kom langs om je mogelijkheden te bespreken. Op 15 maart en 16 maart geeft gastvrouw Nienke een rondleiding aan iedereen die mee wil weten over Maeykehiem.

Lees meer..

 - Maeykes Blêd 2 is weer uit!

Maeykes Blêd 2 is weer uit!

De afgelopen maanden is er weer veel gebeurd binnen én buiten Maeykehiem.

Lees meer..

 - Maeykes Bibliotheek wint Social Sofa!

Maeykes Bibliotheek wint Social Sofa!

Maeykes Bibliotheek heeft een Social Sofa gewonnen! Vanmiddag om 16.00 uur werd de Social Sofa onthuld bij Maeykes Bibliotheek in Sint Nicolaasga. De Social Sofa is een betonnen bank, bewerkt met mozaïek door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en staat symbool voor verbinding. 

Lees meer..

 - Samen werken én leren

Samen werken én leren

Vandaag hebben de onderwijsinstellingen Stenden Hogeschool, NHL Hogeschool en Friesland College een samenwerkingsovereenkomst getekend met Maeykehiem.

Lees meer..

 - Tuinfeest Maeykehiem druk bezocht!

Tuinfeest Maeykehiem druk bezocht!

Vandaag was ons jaarlijkse tuinfeest in Sint Nyk.

Lees meer..

 - Community dag op Maeykehiem

Community dag op Maeykehiem

Medewerkers van zuivelfabriek Trouw Nutrition uit Sloten hebben zich vandaag ingezet voor Maeykehiem tijdens een community dag.

Lees meer..

 - Openingsfeest Maeykes Bibliotheek groot succes

Openingsfeest Maeykes Bibliotheek groot succes

Vandaag was het feest bij Maeykes Bibliotheek. De bibliotheek is in juli open gegaan. Na een paar weken inwerken, was het nu tijd voor een openingsfeest!

Lees meer..

 - Maeykes Bibliotheek geopend

Maeykes Bibliotheek geopend

Vanaf vandaag heeft Maeykes Bibliotheek (voorheen de Werkwinkel) haar deuren officieel geopend.

Lees meer..

 - Jaarbericht 2016 online

Jaarbericht 2016 online

Ieder jaar brengt Maeykehiem een jaarbericht uit.

Lees meer..

 - Maeykehiem in het nieuws!

Maeykehiem in het nieuws!

Vandaag is Omrop Fryslân langs geweest bij de Werkwinkel, één van onze dagbestedingslocaties. Cliënt Miranda en begeleider Marijke zijn geïnterviewd, voor zowel de radio als de televisie.

Lees meer..

 - Mooie samenwerking met MindUp

Mooie samenwerking met MindUp

Sinds maart 2017 werken wij samen met MindUp. MindUp begeleidt mensen met een psychische handicap of psycho-sociale problematiek die hen beperkt bij het wonen, werken meedoen in de samenleving. MindUp zet deze mensen weer in hun kracht.

Lees meer..

 - Werkwinkel Maeykehiem en bibliotheek slaan handen ineen

Werkwinkel Maeykehiem en bibliotheek slaan handen ineen

Maeykehiem en Bibliotheken Mar en Fean zijn tot een unieke samenwerking gekomen.

Lees meer..

 - Nationale Pannenkoekdag

Nationale Pannenkoekdag

Op 24 maart heeft Sint Nykster Peter Haverkamp met zijn collega Kees Reitsma ook dit jaar ruim vierhonderd pannenkoeken voor Maeykehiem gebakken in het kader van de Nationale Pannenkoekdag.

Lees meer..

 - Maeykehiem is heel socia(a)l!

Maeykehiem is heel socia(a)l!

Het is zover…Maeykehiem heeft haar eigen Facebook en Twitter pagina! 

Lees meer..

 - Maeykehiem heeft meegedaan aan NL doet

Maeykehiem heeft meegedaan aan NL doet

Op 10 en 11 maart hebben verschillende vrijwilligers hun handen flink uit de mouwen gestoken tijdens NL doet. NL doet is een landelijke actie om vrijwilligerswerk te stimuleren.

Lees meer..

 - Jaarbericht 2015

Jaarbericht 2015

Ieder jaar brengt Maeykehiem een jaarbericht uit.

Lees meer..